Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.12.2008 10:43 - Те искат да родят деца на България!
Автор: princesss Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9010 Коментари: 45 Гласове:
1

Последна промяна: 16.12.2008 12:43


Уважаеми господа депутати,

 

според вас в цивилизована държава ли живеем или в джунгла?След като се возите в Мерцедеси, имате имоти за милиони левове и се храните на наш гръб, значи не живеем в джунглата, нали?

В цивилизованите държави с отрицателен демографски прираст, каквато е България, държавата прави всичко възможно, за да се раждат деца.Вие, уважаеми, какво правите? Нищо.И не само, че не правите нищо, а и пречите на неродените деца да се родят.На път сте да провалите законопроекта за държавно финансиране на процедурите по асистирана репродукция.Тоест сте на път да решите хиляди бебета никога да не живеят, да не се родят дори. 
270 000 хиляди български семейства не могат да имат рожбите си заради вас!Защото на вас не ви пука.Защото с 10-те милиона от бюджетният излишък предпочитате да си купите лимузини и да си увеличите заплатите или пък просто да ги откраднете, отколкото да помогнете на нещастните хора да се справят с диагнозата „стерилитет”.

Вие уважаеми, които знаете единствено да крадете и да ядете, знаете ли какво е да живееш с диагноза „стерилитет”?Знаете ли какво е да теглиш кредити, за да опитваш отново и отново да имаш дете? И знаете ли какво е да плащаш кредит за несъществуващото си дете, след поредният неуспешен "ин витро" опит? А знаете ли уважаеми, колко са тежки и болезнени процедурите на които жените ежедневно се подлагат, водени от едничката мисъл да имат дете? Не знаете, нали? Това не е като да си возиш мазния, дебел задник в Мерцедес и да ходиш на сбирки на тройната коалиция в Боровец.

Уважаеми депупат, чието име вашите колеги упорито крият, сигурна съм, че жените с репродуктивни проблеми са ви ужасно благодарни за предложението, че след като не могат да заченат „ин витро”, ще ги оплодите „ин виво”, но те оплодители си имат.Трябва им фонд за „ин витро” зачеване.От вас друго не искат.Иначе отзивчивостта ви е похвална – прекрасно е да подхвърлите шеговито на жена, която токущо е разбрала, че поредният й опит „ин витро” е неуспешен, че ще й направите бебе.Чудя се природно тъп ли сте или сте затъпял посредством праване на нищо.

Една процедура „ин витро” струва 5 000 лв.В момента здравната каса поема единствено медикаментите за процедурата и то само за един опит, тоест – около 1500лв. Като не ви е срам от хората, които са ви избрали, поне срам от комшиите да имахте – няма съседна на България страна, в която държавата да не поема цялата процедура „ин витро” и то 3 пъти.Да, правилно чухте - 3 безплатни опита „ин витро” за всяко семейство, което има диагноза "стерилитет"!!! Засрамете се, уважаеми!

На всички крадци, които в сряда ще гласуват „против” фонда за „ин витро” зачеване, пожелавам някой ден вашите деца да не могат да имат децата си, а вие да не можете никога да прегърнете внуците си!Самото тогава ще можете да разберете какво е да искаш да имаш дете, а някой некадърник да ти отнема това право!

10 000 000 лв. са равни на много родени бебета.За това внимавайте как ще гласувате, уважаеми!Е, знам, че щом не влиза във вашия джоб, никак не ви интересува и трогва, но безхаберието си има граници.Търпението на хората също!

270 000 български жени искат да раждат деца.Български деца. Те искат да родят деца на България.И имат правото да го направят!А вие нямате право да им отнемате това право!



Тагове:   България,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cefulesteven - Виж какво се е изцепил един лумпе...
16.12.2008 11:38
Виж какво се е изцепил един лумпен:

http://miralyub.blog.bg/viewpost.php?id=265159

Този има причина да мрази родителството, явно неговите родители не са му дали никакво възпитание. Живее с омраза. Мрази самия живот. Със своят се опитва да отмъсти на несправедливостта на природата, че изобщо го има. Същото се отнася за голям брой от другарчетата му - тъпанарчета.
цитирай
2. hara73 - сега разбрах
16.12.2008 11:42
наистина сме на една вълна . Поздрави
цитирай
3. princesss - cefulesteven,
16.12.2008 11:42
за същия мухъл става въпрос.
Явно за него родителството се изчерпва с това да се изпразниш някъде.
цитирай
4. july26 - Ще опитам да предложа малко инфо за размисъл..
16.12.2008 11:44
Първо, не вярвам ,че 270 000 жени не могат да забременеят нормално. Ако това е така,то означава,че на практика над 50% от жените, а и от мъжете, разбира се, имат здравословни проблеми.И означава,че положението е бедствено!Малко нереалистично ми се струва, но все пак ако е така, това означава и някои други неща. Например,че за да се стигне дотук вина има не само Държавата, а и самите мъже и жени. Даже не вина,не е правилно да се говори за вина. Но здравето зависи и от начина на живот на всеки един,употребата на алкохол, наркотици или дори начина,по който се обличаме-тесни панталони или бодита и гол кръст например-също водят до потенциални проблеми в следващ етап,за които обаче никой не се замисля. Това самнения и на специалистите, просто ги цитирам.
Основното, което казвам е, че не е единствено Държавата длъжна да прави едно или друго за хората,нужно е и те самите да правят поне това,което зависи от самите тях. Спорът в случая не е само с размера на парите , а и начините за управлението им.Не е логично според мен парите да се управляват от майчински комитети или сдружения само, това са държавни пари и на всички нас и е редно да бъдат управлявани от представители на Държавата.Защото те носят отговорността за изразходването им най-малкото!Не е ли логично?!
Друг е въпросът за размера и колко опита се заплащат! Един или повече....ами може би зависи и от възможностите на бюджета,както и от това да се даде възможност на повече хора да опитат, а не едни и същи да правят опити до безкрайност! Не съм сигурен,че съм прав,опитвам по-скоро да разсъждавам логично и държавнически...
Освен това,критерии някакви трябва да има и съм сигурен ,че ги има.Не вярвам обаче,че изобщо някога ще бъде възможно тези критерии да се харесват на всички засегнати,няма как просто!
Ще кажа и още нещо...дали е по-добре да се разпиляват средства за опити за раждане или да се пренасочат пари за по-качественото отглеждане на вече родените деца? Към детски градини или за закуски в училищата например? Възможно ли е изобщо да има пълен баланс на интересите на всички хора или като полицаите ще " пушим неорганизирано" и ще си оплакваме съдбата,щото Държавата не я е грижа за нас?
Смятам,че в отношенията Държава-граждани винаги е нужно да има разумен компромис и разбиране и да не бъдем максималисти спрямо нея само, а и към себе си също така! Дори и по въпрос като този,наистина много важен и към който много хора имат отношение!
Бих искал да бъда разбран правилно, опитвам да разсъждавам като човек, който е далеч от конкретната материя,но все пак с отношение към много от въпросите, касаещи днешна България.А тази България не се прави само от държавниците и политиците, а и от всички нас! Нещо,което много често се забравя май!
цитирай
5. анонимен - А тези, които могат да родят деца не ...
16.12.2008 11:44
А тези, които могат да родят деца не искат, чакат да станат на 35 и повече, че тогава да се заемат с въпроса, ама тогава шансовете намаляват. Да са се грижили за здравето си, за репродуктивното си здраве овреме, не сега да ми реват пред институциите. Живеят в мръсна среда и се хранят по мръсен начин, никаква естественост няма. Ин витро заченатите деца, дори да познавате такива, и да ви изглеждат нормално, не са, това е една жестока манипулация с майката - след терапията тя е с неимоверно завишен риск от ракови заболявания, децата също - голям процент се разболяват от онкологични заболявания до 15 год. си възраст. Но хората са съгласни дoри да умират само и само да си родят свое дете. "Държавата" не може да мисли за здравето на всеки, когато превърнат природния ви парк в туристически атракцион, като изсипват всякакви западняшки боклуци тук и ви унищожават средата, защо тогава не реве никой, ами като опре до стерилния задник на някоя госпожа, чак тогава? Тогава ли се сещате, че "икономически изгодното и осигуряващо мноого работни места" съсипване за земята ни, от което кой ли ще забогатее освен концесионера, че многото пари не могат да ти помогнат. Може природата, ама нея вече я няма, има бизнес - искай неговите пари - и ходи да те дупчат лекарите, щом си ядеше химизирания кроасан и чакаш нещо естествено да ти се случи. Да ме извини принцесата, че така се натрапих с моето мнение.
цитирай
6. princesss - july26,
16.12.2008 11:53
За съжаление точно толкова са семействата в България, които не могат да имат деца.Темата за мен е болна, защото моята приятелка се опитва вече 3-та година да има своето дете.Обиколила съм всевъзможни клиники и процедури с нея.Лекуват я в клиниката на д-р Стаменов.Знаеш ли, че ако искаш час за преглед ти дават чак са след 1 година в най-добрият случай? Това за какво говори? Че няма проблем ли? Проблем има и то много сериозен.
По отношение на здравето - аз водя изключително здравословен начин на живот, НО забременях много трудно.Не ходя с гол кръст - просто когато бях в шести клас един некадърник ме оперира от апандесит по спешност и след него корема ми беше целият в сраствания? Къде е тогава моята вина?
Естествено, че трябва да се насочат пари към неродените деца.Тези деца са мечтани дълго време и майките им няма да ги хвърлят в някой дом за сираци, нито ще ги оставят да обикалят улиците безразборно.Тези деца ще бъдат пазени и обгрижвани повече от очите!
цитирай
7. july26 - Най-малкото казвам ,че няма проблем!
16.12.2008 11:58
Казвам и други неща, а и гледам анонимния след мен говор и нещо подобно.
Казвам всъщност,че не е така просто и че Държавата има грижата за много неща,за които ние самите не се грижим достатъчно,съзнателно или не.Наистина не се заяждам, опитвам да не съм притрастен само...
цитирай
8. princesss - july26
16.12.2008 12:04
аз iсъщо не се заяждам, но не мога да не бъда пристрастна, защото съм жена.Защото знам какво е да трепериш в очакване всеки месец.Знам какво е да гледаш тест, показващ една шибана черта и да ти се съдира сърцето.Знам какво е щастието да дадеш живот и да знаеш за какво си съществувал.
цитирай
9. princesss - анонимен,
16.12.2008 12:08
правилно ли разбрах...казваш,че "ин витро" заченатите деца не са нормални?!?!?!?! Кой и по какъв повод те излъга така?
А за майките - попитай една жена, която е с диагноза "стерилитет" какво предпочита - Да има дете и да умре след 15 години от рак заради това дете или никога да няма дете и да си живее жива и здрава? Попитай ги! От сега мога да ти кажа как ще отговорят.
цитирай
10. bovari - Трезв поглед и доблестна гражданска позиция.
16.12.2008 12:12
Аз има малко по-различна гледна точка, по-скоро имам какво още да добавя, но ще го направя в своя блог.
Поздрави!;)))
цитирай
11. анонимен - колко нормални
16.12.2008 12:15
са тези деца може да изнамериш информация, статистика, проучвания. Тези деца не могат да се сравняват с добитите по естествен начин, те са си рискова група. Както казват старите хора, това е божа работа и всяка намеса се заплаща. Да, правилно си разбрала, не са нормални, просто не могат да бъдат, защото родителите им така си ги избират.
цитирай
12. анонимен - dete
16.12.2008 12:16
не знам дали принцесата ще те извини,анонимен,но аз съм сигурност съм ти разгневена.Като разбира се допускам твоето право на мислене,решения и избор....за Твоя си живот! Но не допускам правото ти да решаваш чуждите мечти и изказването ти като анонимен. Защото живеем в 21 век и хората са различни. И всеки се бори за своето местенце под слънцето. И тъй като аз не съм се родила в богато семейство,наложи ми се сама да се боря и осигурявам бъдещото ми дете. Помисли какво би станало ,ако аз го бях създала на 20 год. и не можех да гледам нито себе си,а камо ли него?! Щеше ли да бъде здраво то и по-малко застрашено от канцерогенните фактори на 21 век?! И бас държа, г-н или г-жо Анонимен,че с моите 30 год. аз съм постигнала опвече от Вас. Заслужено! И когато реша че е време да ударя спирачки по финасовото си развитие-аз ще поискам Мое дете. Което да-ще бъде мое,ще бъде осигурено,ще бъде защитено....Но това е моето право, в моята Родина. Която обаче не се грижи за мен. И знаеш ли какво би станало?! Тогава вероятно бих отишла да родя в Испаноя (примерно!).....и ще родя детето си българче .....с друга Родина! Но аз ще бъда майката,то ще бъде детето ми....благодарение на Майката България.
цитирай
13. princesss - анонимен,
16.12.2008 12:22
Ти чуваш ли се въобще какво говориш?
Кое им е рисковото.Това, че не са стигнали сами до матката, а някой ги е сложил?
Засрамете се от простотиите, които говорите!
цитирай
14. dete - А бе ти да не си прероден Хитлер?!....
16.12.2008 12:23
А бе ти да не си прероден Хитлер?!....
цитирай
15. princesss - dete
16.12.2008 12:28
Или е Хитлер или е Божи наместник
цитирай
16. анонимен - @ dete
16.12.2008 12:32
"финансово развитие" - много се смях. Не че не искате деца или не ви е времето, ами няма кой да ви ги направи. Чуйте се какви ги приказвате - осигурено, защитено? Не искате да сте като циганите, рабирам, но циганските деца са факт. Цаганките са майки, неприятно ли ви е, разгневени ли сте? Нека, гневете се, ха, ама помислете си кое е причината за това, не е моя коментар.
цитирай
17. krotalka - Поздрави и на теб за постинга!
16.12.2008 12:43
Исками се тая тема да не отмине, като летен дъжд.
Дано има кой по-често да пише по нея.
Трябва да се напомня на "Господа депутатите" непрекъснат, че този проблем трябва да бъде решен.
Майка на големи деца съм и пряко не ме засяга, но това е проблем с голямо значение, ако не искаме да се превърнем в циганска нация!
цитирай
18. princesss - krotalka,
16.12.2008 12:45
то точно така ще стане - ние намаляваме, а циганите се множат на рояци.
цитирай
19. dete - Ами правилно! Не искам да съм като ...
16.12.2008 12:46
Ами правилно! Не искам да съм като циганите-да направя 10 деца,започвайки на 14 год.и да видим кое ще оцелее. А дали има или няма кой да ги направи....ако искаш да идем всички в парламента! Там си предлагат услугите :-))))
цитирай
20. анонимен - Joro Pentagram
16.12.2008 12:53
Принцесо, написала си го достатъчно силно, за да ти се налага да влизаш в полемики и да отговаряш на всички олигофрени които не са на твоето мнение и които въобще не разбират за какво става въпрос. Те самите не знаят повечето защо са живи изобщо!
цитирай
21. dete - И друго се сетих, сладур! Ако си ж...
16.12.2008 12:56
И друго се сетих,сладур! Ако си жаден-търсиш да пиеш вода. Ако ти липсват пари-търсиш начин да ги правиш! И колкото и брутално да звучи-да! Парите защитават,възпитават,осигуряват,и какво ли още не....в наша мила държава. Както и облагородяват-този,който знае как са изкарани и как да ги използва.....
цитирай
22. анонимен - И как ще ти направят парите дете? ...
16.12.2008 13:10
И как ще ти направят парите дете? Казах го вече, живей си правилно, защото никога няма гаранция, и при най-младите и при циганите - винаги има риск, защо обаче да го завишаваме излишно, като накрая разбираш, че смисълът на живота ти е детето, а не парите и осигуреността.
цитирай
23. lelya - 270 000 звучи зловещо, а докато чета ...
16.12.2008 13:57
270 000 звучи зловещо, а докато чета и пиша малката и седнала в мен, гушка ме и казва "бичам". Днес май гласуват бюджета. Обичам математиката. Там сега се дебатира върху цифри. Страхувам се, че никой не разбира, че зад всяка цифра стои човешка съдба, не само за семействата желаещи да имат достъп до "ин витро", за всички хора на странат ни. Математиката не е просто цифри, тя е природна наука, тя ни помага да разбираме живот и света около нас. Този урок по математика май някой го е пропуснал. Сигурно са бягали от час.
цитирай
24. анонимен - Уважаеми депутати,
16.12.2008 14:01
ДА ВИ ЕБА МАЙКИТЕ НА ВСИЧКИТЕ В ЗАДНИЦИТЕ!
цитирай
25. looklikerain - Айде сега july26
16.12.2008 14:13
вземи една елка и сметни с 10 000 000 лв. колко семейства ще се възползват от програмата? 2000? Айде, моля, да сме реалисти. Миличка Юлинко, 10 млн. лв. са нищо пари в един държавен бюджет, ама нищо ти казвам. Колкото командировките на депутатите, примерно. Като си далеч от материята, чети по-внимателно преди да даваш мнение.
цитирай
26. princesss - zlika,
16.12.2008 14:24
от днес съм ти фенка!
цитирай
27. ady - Поздравления
16.12.2008 18:34
за написаното!Нямама намеревие да влизам в пререкания с анонимния/ та, но той/ тя надали ще могат някога да разберат какво е да си родител, дори и да има някога деца. Просто трябва да преминеш през целия ад на Ин витрото и евенуално на дългата процедура по осиновяване за да го разбереш.
цитирай
28. анонимен - Плаках.....
16.12.2008 18:51
Много плаках.....за тези ХОРА и ми беше мъчно,наистина мъчно.....Не, защото съдбата ги е ударила с този бич, а защото има празноглави политици, които имат (за жалост) власта да им върнат вярата, че един ден ще имат свое дете.....Дете и щастие, които не се измерват с пари, защото това е безценно.Да дадеш живот е безценно.....Това е най-голямата магия на този свят!
Не може група депутати, които за съжаление са и лекари, да решават кой има и кой няма право на това.....
цитирай
29. анонимен - Анонимният има деца и не малко сълзи ...
16.12.2008 21:10
Анонимният има деца и не малко сълзи е изревал за тях.
Единственото, което исках да кажа е, че никой не вижда откъде започва проблемът с бездетството, а се започва с тази филантропска загриженост колко им е мъчно на бездетните майки, на бащите също е мъчно. На никой ли не му е мъчно да живее толкова неграмотно и винаги да лекуваме последствията вместо причините, никой ли не иска да се замисли и да си поеме отговорността за собственото си здраве и собственото си семейство а не да я прехвърля на държавата, който иска да има деца стига дори до края на света, за да си помогне, има хиляди начини за лечение, ин витрото не е лечение! и то щото няма информация в днешно време, едно време дето нямаше комуникации, та успяваха хората, ама днес трябва да накарат някой друг да се почувства виновен за положението им, да ги съжалява, да им съчувства. Няма да стане, дете искат, а избрали пред парламент да се спират, ами по-нататък за какво родителство говорим, моля? Пак ли като се случи нещо на депутати ще разчитаме - умирам от смях, ного хубаво са им го рекли какво им трябва на тези жени, а те много са обидени и възмутени от тази наглост и безчувствие. Колко повърхностни са хората наистина, предполагах, че все някой ще може и да мисли, не само да ми се разчувства.
цитирай
30. princesss - 31
16.12.2008 22:16
ако имаше и смелостта да не си анонимен, направо те издигам за президент!Няма такова малоумие, честно!
Стискай палци да не ти се случи, че тогава ще те питам аз как ще мислиш и какво точно ще чувстваш.
Стискаш ли?Ама силно...че може ти и жена ти/мъжа ти да сте следващите....Стискай!
цитирай
31. анонимен - Кажи ми къде е вашият ум и какво пр...
16.12.2008 22:48
Кажи ми къде е вашият ум и какво правите да се подобрят нещата като сте толкова умни. Сърцераздирателния ти постинг е под нивото ти. Коя моя дума изтълкува като малоумие, дразнят ли те, момиченце, аргументите, съжалявам и се развеселявам едновременно. Твоите пожелания не могат да ме уплашат, да се плашат безпомощните. Който няма ум, наистина е безпомощен. Вместо да ми се гневиш, вземи погледни тази тема отстрани просто като читател. Аз поне съм честен, а ти ми изкарваш някакви епитети само, благодаря ти за комплиментите. И аз ти ги правя като коментирам в блога ти. Но повече няма. Ако тонът и маниерът ми са прекалено изтънчени за теб - не се плаши, всичко е уредено.
цитирай
32. pulsar - Такааамммм....
17.12.2008 00:09
Сяяяя....
ще карам наред...

1-во. Госпожа Първанова да не си изписва вежди, защото всички едва ли помнят какво направи преди 3 години в сферата на стоматолозите... Направи пълно мазало.
2-ро Прекрасна идея да се помага на тези семейства и ВСЯКА преднамерена стъпка в политизацията на проблема означава, че дори и за една стотинка да има проблем, то някой вече я е изхарчил тази с'тинка...
3-то гусин Славчо да не си пуска лафовете от сорта "думам ти дъще, сещай са снао" по повод кой идва да управлява на следващите избори, защото и неговите "тайни" никак не са розови. Да речем, че помагайки с част от мръсните си пари може би ще си закупи малко акции от Ватикана и ще му пратят някоя и друга индулгенцийка...
4-то Да се гавриш с жена или дете е равносилно на убийство, независимо дали говорим в психически или физически план...
5-то Тези угоени говеда в Народното събрание изобщо не ги е грижа за какво става дума, защото точно Боре-то Китов, преди 3 седмици когато го видях, коментираше, че дереджето в Англия (където живее щерка му) не било хич розово, че станали много скъпи електронните цигари, с които отказвал пушенето... С една дума: БОЛИ ГО ФАРА ЗА СТЕРИЛНИТЕ МАЙКИ !!! Той човекът има щерка в Лондон да 'рани и да облича, за к'ви 10 милиона ми говорите, па вземете му влезте малко в положение на човека... ?!?!?
5-то Онези, които са гласували днес с "въздържал се" ги чака съд, ама не реален, съд, който ще ги гори в техните си клади някой ден... Ама за съжаление дотогава тези дечица, които трябва да се родят може все още да ги няма... Буш го замериха с обувка. Смятам, че трябваше някой да му пръсне главата със снайпер. А нашите хубостници за това си своеволие да решават някви си 10 милиона все едно си купуват на щерките вибраторите в местния ХореМаг, заслужават смърт, не по-лека от тази на Чаушеско и затвор за това, че си позволяват да осъждат на преждевременна смърт неродените... МАМИЦАТА ВИ МРЪСНА !!!

Аз, който от 30 години се водя от позитивизма и вярата в доброто у хората, днес реално загубих почва под краката си... Просто виждам как в най-скоро време нещото наречено Канада ще ме приюти и ще тегля майната на на тая Държава, щото Родината си я обичам, но няма да дам на тая Държава бъдещите си деца... И ще се постарая да стане точно така.

Мила ми Принцеске,
отново отразяваш точно и адекватно и знай, че много си те обичам !
цитирай
33. pulsar - и защото смятам...
17.12.2008 00:19
че е добре да се види това мнение от още повече хора, си позволих да го копирам в личния си сайт-блог и в профилния ми блог тук.
цитирай
34. princesss - анонимен,
17.12.2008 08:02
ти като си много отворен какво направи, за да излекуваш причините вместо последствията? Я се стегни и чети хубаво кой какво пише.Може ли да си толкова повърхностен и некомпетентен? Ин витро не било лечение.....тези жени не се нуждаят от лечение, не им трябват скъпоструващи поддържащи лекарста с години, трябват им 5000лв. да си родят децата.Толкова ли е трудно за разбиране?
Не се прави на интересен, моля те, защото пак ще ти повторя, че е много лесно да се правиш на корав когато не си се сблъскал с проблема.Лесно ти е днес, но помисли за утре...Помисли и бъди човек, а не злобен такъв.От коментарите ти лъха злоба.
Не ми казвай "момиченце" повече, ако обичаш!Много си далече от мен, за да се обръщаш по какъвто и да е начин.Тонът ти не само, че не е изтънчен, а е просташки.
Но не ти се сърдя, толкова можеш.Никой не е в състояние да разбере проблема, без да е минал през него.
цитирай
35. princesss - pulsar,
17.12.2008 08:26
съд винаги има, нали знаеш?
Ако не се намери кой да те осъди в съда, те осъжда един друг от високо.И най-хубавото е,че тоя от горе не пропуска нищо.
И точно защото никой не го боли фара за нищо, за това другите могат, а ние все не можем, все нямаме и все оправдания един куп имаме.
цитирай
36. анонимен - О, princesss,
17.12.2008 10:26
само Вие не ми бяхте фенка :-Р
цитирай
37. princesss - Е, не може да не се намери поне едно ...
17.12.2008 10:38
Е, не може да не се намери поне едно място във фен клуба :)
цитирай
38. anubhis - принцесо,
17.12.2008 11:48
поздравления за постинга:))
и се присъединявам към коментара на злика...
цитирай
39. анонимен - Накрая ще стана един педераст и всичко ще е ОК
17.12.2008 12:44
А след това от срам, че съм педераст ще се обеся :-D

По темата: не гледам новини, не чета вестници. Сутринта надникнах в оня безплатен боклук (19min.bg) на една баба. Три заглавия бяха достатъчни за да ми развалят деня...

Поздрави
цитирай
40. princesss - А недей така zlika :) Айде щом до ...
17.12.2008 13:37
А недей така zlika :)
Айде щом до там чак ще стигаш, веднага излизам от фен клуба ти! :)
цитирай
41. lelya - анонимен 31
17.12.2008 15:46
Е, не мога да си замълча на глупостите дето си ги изписал. "Защо лекуваме последствията?". Да не би случайно да са виновни майките, или са неграмотни? Да не ти цитирам сайтове, дето всички ги знаят, майките се принудиха да знаят повече от лекарите. Знаеш ли колко познати колко лечения са минали, блогът ще блокира ако се изпишат. Ти си позволяваш да прехвърлиш вината върху бездетните майки? Ин витро не е лечение, естествено, но е шанс. Никой няма право да отменя този шанс на хората.
цитирай
42. анонимен - princesss,
17.12.2008 18:03
благодаря за загрижеността.
Оценявам! :-)
цитирай
43. анонимен - едно коментарче
23.12.2008 11:49
за умната принцеса, да види колко хора мислят, че инвитрото е геноцид:
"През пубертета са кухи, но много отворени - от студ умри, но гъзар бъди. А след 3-4 години, като се проявят последиците от системното настиване и свързаните с това хронични вътрешни възпаления, реват, че не им отпускали пари за in vitro. За мен тази операция трябва да бъде забранена със закон, защото подтиска естествения подбор и позволявайки на нежизнеспособни индивиди да създават поколение води до израждане на цялата популация. Или най-малкото желаещите трябва да си поемат всички разноски, както е при козметичните операции."
"Тя природата си знае работата. Защо да създава от генетично проблемни родители генетично увредени деца?"
http://www.dnes.bg/article.php?id=63133
погледни реално нещата.
цитирай
44. princesss - анонимен,
23.12.2008 15:52
ти изобщо не си в ред.Сериозно ти говоря и обърни внимание на проблема си.Трябва ти специализирана помощ.Кой ти каза,че възпаленията водят до безплодие? Запушват тръби? Или може би изчерпват яйчниковия резерв? Или пък влошават смермата на мъжа?
Нещо да кажеш за проблема при мъжа? Защото надявам се знаеш, че не единствено жената може да бъде безплодна?Или и те ходят с голи кръстове и получават бяло течение?
Безплодието не означава,че си генетично увреден!?!?! Луд ли си или само така ми се струва?
Много ме нервират хора като теб - хем нищо не разбират, хем се правят,че разбират и хем глупоскти говорят!
И не бъди краен, защото не знаеш кой ден, какво ще те споходи!
цитирай
45. анонимен - dete
26.12.2008 12:03
Ами разни хора-разни идеали....какво да спорим вече! В крайна сметка темата е доста обширна и дълбока-проблема наболял. Нека хората теглят кредити за бъдещо бебе,а депутатите си гласуват коледни бонуси....ето това Човещина,нали?! Весели празници на всички от мен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: princesss
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1088508
Постинги: 112
Коментари: 2889
Гласове: 11140